januari 12, 2021

Vechtsporten voor kinderen

Waarom vechtsporten voor kinderen?

Gratis proefles 06-2701 2769

Met een vechtsport leert kinderen op een sportieve manier actief te bewegen. Actief sporten is van groot belang voor de mentale en lichamelijke ontwikkeling en gezondheid. Kinderen leren negatief gedrag (frustratie, boosheid of opstandig gedrag) om te zetten in positief gedrag (plezier beleven, overtollige energie kwijtraken, leren van elkaar). Tijdens de trainingen wordt er 100% aandacht gevraagd van de kinderen.


Full contact sportkarate – kickboxing 8 jaar – 12 jaar

Full contact sportkarate – kickboxing is een vorm van sportkarate waar kinderen met elkaar leren wedijveren. De basistechnieken bestaat uit stoottechnieken – traptechnieken (verplicht met bokshandschoenen en beenbescherming), conditietraining, weerbaarheid en zelfverdediging. Iedereen kan het full contact sportkarate – kickboxing leren en op eigen niveau leren sparren (sportief wedijveren in gevecht), alleen toegestaan onder streng toezicht van de vechtsportleraar. Het full contact sportkarate – kickboxing is ook een manier om jezelf te beschermen en als zelfverdediging.

Twee keer per jaar zijn er examens (JISSENKAI KARATE Practical Sport-Karate) voor de gradueringen.

Het examen wordt gedaan in een wit karatepak (met een witte band) en bokshandschoenen / beenbescherming zijn verplicht.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


MMA – combat sportkarate 8 jaar – 12 jaar

MMA-combat sportkarate is een training van allround vechten. Het allround vechten is een vorm van diverse technieken uit de vechtsporten: karate, boksen, kickboksen, thaiboksen, judo, worstelen en sambo combat. Een geschikte training voor kinderen vanaf 8 jaar. De training biedt een uitlaatklep tegen spanningen en stoom afblazen na schooltijd. MMA-combat sportkarate biedt plezier en uitdagingen. Kinderen worden weerbaarder en leren zichzelf te beschermen.

Twee per jaar is een examen voor het behalen van een graduering.

Het examen wordt gedaan in een wit karatepak (met een witte band) en bokshandschoenen / beenbescherming zijn verplicht.

Meer informatie? Bel 06-270 12769


Shorin ryu karate 8 jaar – 12 jaar  

Shorin ryu karate is een traditioneel vechtkunst van het eiland Okinawa, Japan. Een samenspel van aanval en verdediging, van actie en reactie, korte afstand, snelheid en krachtontwikkeling. Kinderen leren op eigen kracht te vertrouwen, eigen motoriek te verbeteren, meer zelfvertrouwen op te bouwen en het lichaam te sterken. Plezier, veiligheid en samen actief leren staat in het Shorin ryu karate voorop. De traditionele lessen bestaat uit Kata (basistechnieken in loopvormen), Kumite (partneroefeningen), Bunkai (kata uitleg) en Tanren (praktijk toepassingen).

Twee keer per jaar is een examen voor het behalen van een graduering, kleur (kyu) band.  

Meer informatie? Bel 06-270 12769


Vechtspelen 4 jaar – 5 jaar / 6 jaar – 7 jaar 

Leuke en speelse vormen van vechtspelen. Diverse vormen van stoeien, vechtspelcircuit en samen bewegen staat voorop. Wij stimuleren kinderen om actief mee te doen. Spelplezier, bewegingservaring opdoen en actief bewegen is het doel.

Meer informatie? Bel 06-270 12769