januari 12, 2021

Vechtsporten voor kinderenWaarom vechtsporten voor kinderen?

Gratis proefles 06-2701 2769

Kinderen leren met een vechtsport sportief actief te bewegen. Sportief bewegen is actief sporten is van groot belang voor de mentale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Sportief bewegen is gezondheid en leuk. Kinderen leren negatief gedrag (frustratie, boosheid of opstandig gedrag, agressie) om te zetten in positief gedrag (plezier beleven, overtollige energie kwijtraken / agressie beheersing, leren van elkaar, omgaan met winnen en verliezen, weerstanden overwinnen). Tijdens de trainingen wordt er 100% aandacht gevraagd van de kinderen.


Full contact sportkarate – kickboxing 8 jaar – 12 jaar

Full contact sportkarate / kickboxing

Full contact sportkarate – kickboxing is een nieuwe benadering van Practical Sportkarate. Kinderen leren op een verantwoorde manier met elkaar te wedijveren (winnen en verliezen) en samen plezier te beleven aan het sportkarate. De basistraining bestaat uit het aanleren van de technieken uit het kickboksen, full contact karate (verplicht met bokshandschoenen en beenbescherming), weerbaarheid en zelfverdediging. Iedereen kan het full contact sportkarate – kickboxing leren en het onderling sparren is alleen toegestaan onder streng toezicht van de Sensei (leraar). Het full contact sportkarate – kickboxing is een praktische manier om jezelf te leren verdedigen.

Twee keer per jaar zijn er examens (JISSENKAI KARATE Practical Sport-Karate) voor de gradueringen.

Het examen wordt gedaan in een wit karatepak (met een witte band) en bokshandschoenen / beenbescherming.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Shorin ryu karate 8 jaar – 12 jaar  

Shorin ryu karate is een traditioneel vechtkunst van het eiland Okinawa, Japan. Een samenspel van aanval en verdediging, van actie en reactie, korte afstand, snelheid en krachtontwikkeling. Kinderen leren op eigen kracht te vertrouwen, motoriek te verbeteren, meer zelfvertrouwen op te bouwen en het lichaam te sterken. Plezier, veiligheid en samen actief leren staat in het Shorin ryu karate voorop. De traditionele lessen bestaat uit Kata (basistechnieken in loopvormen), Kumite (partneroefeningen), Bunkai (kata uitleg) en Tanren (praktijk toepassingen).

Twee keer per jaar is een examen voor het behalen van een graduering (Dento Okinawa Karate Kobudo Organisatie Nederland), kleur (kyu) band.  

Meer informatie? Bel 06-270 12769


Vecht- en Stoeispelen 5 jaar – 7 jaar 

Leuke en speelse vormen van vechtspelen. Diverse vormen van stoeien, vechtspelcircuit en samen bewegen staat voorop. Wij stimuleren kinderen om actief mee te doen. Spelplezier, bewegingservaring opdoen en actief bewegen is het doel.

Meer informatie? Bel 06-270 12769