Sporttherapie

Na een intensieve trainingsperiode van 4 weken, is het raadzaam om een sessie sportmassage te nemen. Een sportmassage is een actieve herstel voor het lichaam en is daarom heilzaam. De herstel is bij een actieve behandeling sneller en daarom een positieve maatregel tegen sportblessures en lichamelijke ongemakken. Het lichaam wordt in balans gebracht waardoor het gezond blijft. Sportmassage is een sessie dat zorgt ervoor dat de deelnemers blessurevrij duurzaam blijven sporten. Blessurepreventie is belangrijk voor een aantal risicogroepen* en deze risicogroep wordt intensief begeleidt in het voorkomen van blessure en lichamelijke ongemakken. Preventief denken en handelen wordt niet bedreven bij een doktersspreekuur, behandelkamer, kliniek of ziekenhuis maar wordt toegepast in de trainingspraktijk.

‘MENS SANA IN CORPORE SANO’ – Een gezonde geest in een gezond lichaam’, informatie voor de preventieve zorg bij de sportclub.

* Risicogroepen zijn beginnende fitnesssporters, recreatiegerichte gezondheidssporters en sporters met een chronische achtergrond.

Sporttherapie is een behandeling van hands-on technieken dat toegepast wordt bij overbelasting (aspecifiek) en stress aan het bewegingsapparaat. De sporttherapeut heeft als uitgangspunt het veilig sporten en de gezondheid van de sporter. De sporttherapeut is het aanspreekpunt voor de sporter bij beginnende pijnklachten, lichamelijke ongemakken en stress. Hij behandelt bij of na een blessure of klachten met als resultaat dat de zorg bij de geblesseerde sporter wordt verbeterd. Dit doet hij door te helpen bij het leren ontspannen, de mobiliteit, stabiliteit en bewegingsvrijheid actief te vergroten en de doorbloeding van het lichaam te verhogen, met als doel rust tot stand brengen van het zenuwstelsel en het herstelmechanismen ondersteunen. De invloed van het zenuwstelsel, herstelmechanismen, op het herstel speelt een belangrijke rol binnen de behandeling.

Voorbeelden van sporttherapie:

  • Blessurepreventie voorlichting en advies,
  • Sportpsychologie en coaching;
  • E.H.B.S.O. – zorg bij acute blessure;
  • Sportverzorging;
  • Sportmassage;
  • Gewrichts- en wervelkolommobilisaties;
  • Tapen en bandageren;
  • Herstel-en conditietraining.

Tijdens de ‘intake’ wordt informatie gegeven van de preventieve kant van gezond bewegen en maatregel waardoor duurzaam sporten kan plaats vinden. De preventie maatregel en de behandeling van blessures of aspecifieke (overbelasting) klachten hebben grote invloeden op de mentale/ emotionele toestand van de sporter en is de zorg over de geestelijke gezondheid een vast item tijdens de behandeling. Wij geven persoonlijk advies voor ‘gezond beweeggedrag’. Zo creëren wij samen de ideale voorwaarden om gezond te blijven sporten, een gezondheidstoestand van volledige eenheid van lichaam en geest.

Interesse voor een intake: 0627012769

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.