november 25, 2014

Praktijk voor Massage & Bewegen

Praktijk voor Massage & Bewegen biedt behandelingen op het gebied onverklaarbare ongemakken aan het lichaam. Als jij langdurig last van lichamelijke pijnklachten dat mentale ongemak geeft. Onverklaarbare spanningen (stramme stijve spieren, starheid van bewegen, mentale vermoeidheid, vastzittende lichaamsstructuren, oude spierblessures, overbelasting door werkstress of privé stress) kan met een behandeling lichaamstherapie en massagetherapie gereduceerd worden en tot ontspanning gebracht worden. Wij helpen u graag stap voor stap naar een gezond en pijnloos bewegen?

‘ANIMA SANA IN CORPORE SANO’

“Een gezonde ziel in een gezond lichaam”


Lichaamstherapie

Lichaamstherapie is een holistische aanpak van zachte hands-one technieken, lichaamsgeoriënteerd bewegingstherapie, meditatie, leefstijl coaching en stresscounseling bij psycho-fysieke klachten. Psycho-fysieke klachten zijn klachten zonder duidelijke medische diagnose. Het duidelijk voelen van pijntjes aan het lichaam, emotionele of geestelijke vermoeidheid (spanningen en stress) raken door de pijntjes zijn typische onverklaarbare klachten.

Het behandelen van vastzittende pijnlijke spierstructuren (bovenrug / onderrug / borst / schouders / armen / benen / voeten / nek / hoofd) met zachte hands-one technieken, lichte aanrakingen en oefentherapie kan een verlichting geven bij de gespannen spierstructuren. Door de aanhoudende pijntjes ontstaat er een mentale overbelasting. Wanneer een persoon een langere tijd mentaal belast wordt, komen dat uiteindelijk via de emotie in het spierstelsel van het lichaam tot uiting. De spieren hebben namelijk een spiergeheugen en slaan alles op van emoties, pijnen en stagnerende bewegingen. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten en stramme, stugge, gespannen en pijnlijke spieren (nek en hoofd, schouders, armen, ellebogen en vingers, benen, knieën en voeten, borst, bovenrug, buik en onderrug) waardoor het lichaam fysiek vermoeid raakt en stagneert. De cliënt wordt aangemoedigd om lichamelijke uiting te geven aan de vastzittende pijnlijke fysieke en psychische ongemakken, waarbij het lichaam op een zachte manier geholpen wordt zichzelf te herstellen.

Welke klachten komen in aanmerking:

 • lichamelijke stressklachten;
 • Geestelijke vermoeidheid;
 • psychosomatische klachten;
 • onvoldoende verwerkte ervaringen;
 • wanneer therapeutisch praten niet meer helpt of je de gevoelens en klachten niet goed onder woorden kunt brengen;
 • Leefstijlgerichte coaching.

Behandeling lichaamstherapie duurt 60 min. 

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.


Massagetherapie 

Binnen de massagetherapie kan uiteenlopende fysieke spierklachten behandeld worden. Met ‘hands on’ technieken (bijv: sportmassage, integrale massage, shiatsu, acupressuur, tuina, triggerpoint therapie, stoelmassage enz.) wordt er gewerkt in de keten van de wervelkolom en de aangedane arm en been.

De massagetherapeut biedt fysieke zorg aan specifieke overbelasting aan het spierstelsel. De invloed van het zenuwstelsel op het herstel van de spier speelt hierbij een belangrijke rol. Middelpunt staat de cliënt met zijn fysieke klachten in combinatie met zijn mentaal/emotionele toestand. Dit alles wordt meegenomen bij de behandeling en advisering voor een behandeling. De massagetherapeut biedt ideale voorwaarden ter bevordering van de intrinsieke, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam (ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en aangepast beweeggedrag).

De keuze van de behandelingsvorm, de intensiteit van de behandeling en de behandelduur wordt afgestemd op de specifieke situatie van de individu.

Voor welke klachten is Massagetherapie bedoeld:

 • Overmatige spierspanningen;
 • Fysieke vermoeidheid;
 • Spierblessures;
 • Fysieke herstel en opbouw;
 • Leefstijlgericht coaching.
Behandeling Massagetherapie duurt minimaal 30 minuten.
Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.