Massagetherapie

Massagetherapie en lichaamsgericht therapie biedt diverse oplossingen tegen stress / burn-out, lichamelijke onverklaarbare ongemakken, stramme en stijve spieren, geestelijke vermoeidheid, sociaal-emotioneel onrust en psychologisch hulp.

Ons slogan: ‘MENS SANA IN CORPORE SANO’:  “Een mens moet bidden voor een gezonde geest in een gezond lichaam”


Massagetherapie


Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een vorm van manueel ( met de handen ) therapie waarbij het de bedoeling is om klachten die zijn ontstaan door onbalans in het lichaam te verminderen en tevens een buffer voor het lichaam op te bouwen. Je spieren hebben namelijk een spiergeheugen en slaan alle emoties op in de spieren en het bindweefsel zelf. Massagetherapie is een behandeling waarbij gezondheidsklachten aan het lichaam (stress, overwerkte emoties, belemmerende gedachten en fysieke vermoeidheid) ruimte en tijd krijgen om te herstellen en te genezen. De belangrijkste doel is niet alleen de aanpak van klachten maar ook op het achterhalen van de oorzaken.

Een toepassing van diverse vinger-en handtechnieken voor diepe ontspanning zorgen voor het reduceren van de vastzittende spanningen en ongemakken. Een aanpak dat met volle aandacht en zorg op een rustige zachte manier de diepere lagen van de spieren aanraken dat tot ontspanning en herstel komt. Dit verbetert de integratie van de eenheid lichaam en geest, zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en afvoer van de afvalstoffen.

Meestal lost het de oorzaak van de klachten niet op. Daarom wordt massagetherapie gecombineerd met Lichaamsgericht therapie.


Basis-tarieven (volwassenen / kinderen):

Sessie 90 minuten € 75,00

Sessie 60 minuten € 60,00 

Sessie 45 minuten € 45,00 

Sessie 30 minuten € 30,00

Sessie 15 minuten € 15,00

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een gratis intake aan.


Lichaamsgericht therapie


Onder de term lichaamsgericht therapie vallen veel verschillende soorten therapie. Het omvat alle soorten psychotherapie die het lichaam als uitgangspunt nemen van het therapeutisch proces. Bij lichaamsgericht therapie gaat men ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wanneer men voor lange tijd emotionele klachten heeft, komen die volgens de theorie van lichaamsgericht therapie uiteindelijk via het lichaam tot uiting. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten, zoals een gevoel van stress, een gespannen houding, hoofdpijn, buikpijn, etc. In lichaamsgericht therapie leert de cliënt zich bewust te worden van de psychologische betekenis van het lichaam. Zo ontstaat er een groter inzicht in de wisselwerking tussen lichaam en geest. De cliënt wordt vervolgens door de therapeut aangemoedigd deze lichamelijke beleving te uiten, zowel lijfelijk als verbaal. Dit zorgt voor een herstel van de harmonie tussen lichaam en geest, waardoor er gewerkt kan worden aan de psychische klachten van de cliënt.

Andere therapieën dat onderdeel uitmaakt van het lichaamsgericht therapie zijn:

 1. Fascia release therapie: Het ontspannen van de beweegbare elastiekjes die de lagen en structuren met elkaar verbindt. Een zachte handtechniek dat bindweefsel ontspant en weer ruimte geeft.;
 2. Cranio-sacraal therapie: Verhardingen, onverwerkte blokkades worden verzachten door – hersenen en ruggenmerg. dikke vlies en hersenvocht – de spanningen van de vliezen weer tot ontspanning brengen.);
 3. Bewegingswerk: beweging- en ademoefeningen, emotieregulatie, ontspanningsoefeningen en fascia stretching & movement;
 4. Psychomassage: Veel van de fysieke en mentale spanningen wordt veroorzaakt door niet geuite gevoelens. Niet geuite gevoelens zetten zich vast in de spieren (spiergroepen) en vormen blokkades zoals stramheid van de spieren, rug/nekklachten, hoofdpijn en stress. Meer bewust worden van lichaamssignalen en het loslaten van het verleden brengt evenwicht en rust. Psychomassage is een proces van bewustwording en acceptatie van wat zich aandient aan gevoelens, gedachten of emoties tijdens of na de aanraking zet vaak al een verandering ten goede in werking. Door het lichaam subtiel aan te raken zal ook de geest en de ziel worden aangeraakt. Psychomassage is een integratie van psychotherapeutisch werk, integrale massage, bewegingswerk en ontspanningstherapie.

Basis-tarieven (volwassenen / kinderen):

Sessie 60 minuten € 60,00 

Sessie 90 minuten € 90,00

Sessie Bewegingswerk € 20,00 p.p. per les (1 uur), maximaal 6 deelnemers.   

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een gratis intake aan.


Voor wie is de massage- en lichaamsgericht therapie bedoeld:

 • lichamelijke klachten en spanningen;
 • vermoeidheid;
 • psychosomatische klachten;
 • onvoldoende verwerkte ervaringen;
 • posttraumatische stress;
 • voortdurend vastlopen en problemen thuis, op het werk of in de (sociale) omgeving;
 • wanneer praten niet geholpen heeft of je de klachten niet goed onder woorden kunt brengen;
 • gebrek aan zelfvertrouwen.

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een gratis intake aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.