november 25, 2014

Praktijk Massage & Bewegen

Last van onverklaarbare lichamelijke pijnklachten of mentale ongemakken door stramme stijve spieren, starheid van bewegen, mentale vermoeidheid en stress? Of vastzittende lichaamsstructuren door trauma, dan kan een behandeling Functioneel Lichaamstherapie misschien wel de oplossing bieden?

Ons slogan: ‘MENS SANA IN CORPORE SANO’:  “Een mens moet bidden voor een gezonde geest in een gezond lichaam”


Functioneel Lichaamstherapie


Functioneel Lichaamstherapie is een holistisch systeem van diverse manuele technieken bij psychosomatisch klachten. Psychosomatische klachten zijn klachten zonder duidelijke medische diagnose. Het duidelijk voelen van pijn aan het lichaam, emotionele of geestelijke vermoeidheid (spanningen en stress) zijn typische onverklaarbare klachten.

Het herstellen en ontspannen van vastzittende lichamelijke structuren (bovenrug / onderrug / borst / schouders / armen / benen / voeten / nek / hoofd) door manuele hands-on technieken kan verlichting en vermindering geven van diverse ongemakken en pijnen aan de spierstructuren. Wanneer een persoon voor een langere tijd emotionele klachten heeft, komen die uiteindelijk via het spierstelsel van het lichaam tot uiting. De spieren hebben namelijk een spiergeheugen en slaan alles op van emoties, pijnen en bewegingen. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten van bijvoorbeeld pijn en stramme, stugge en gespannen spieren (nek en hoofd, schouders, armen, ellebogen en vingers, benen, knieën en voeten, borst, bovenrug, buik en onderrug) waardoor het lichaam fysiek vermoeid raakt tijdens het actief bewegen.

Functioneel lichaamstherapie is een behandeling met drie belangrijke pijlers:

1. Lichaamstherapie;

2. Lichaamsgericht Bewegen;

3. Integrale Fitnesstherapie.

De cliënt wordt aangemoedigd om lichamelijke uiting te geven aan de vastzittende fysieke en psychische ongemakken waarna het lichaam zichzelf kan herstellen.

Voor welke klachten is Functioneel Lichaamstherapie bedoeld:

 • lichamelijke klachten en spanningen;
 • Geestelijke vermoeidheid;
 • psychosomatische klachten;
 • onvoldoende verwerkte ervaringen;
 • posttraumatische stress;
 • voortdurend vastlopen en problemen thuis, op het werk of in de (sociale) omgeving;
 • wanneer praten niet geholpen heeft of je de klachten niet goed onder woorden kunt brengen;
 • gebrek aan zelfvertrouwen.

Intake: € 55,00 

Behandelingskosten: afhankelijk van de plan van aanpak

Sessie Functioneel Lichaamstherapie duurt 90 min. 

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.


Massage- & Sporttherapie 


Binnen Massage- & Sporttherapie kan uiteenlopende klachten en blessures behandeld worden. Met ‘hands on’ technieken (diverse methodes zoals shiatsu, acupressuur, kiatsu en diverse massages) wordt er gewerkt in de keten van de wervelkolom en de aangedane arm en been.

De Massage- & Sporttherapeut biedt fysieke zorg aan specifieke overbelasting aan het spierstelsel. De invloed van het zenuwstelsel op het herstel van de spier speelt hierbij een belangrijke rol. Middelpunt staat de cliënt met zijn fysieke klachten in combinatie met zijn mentaal/emotionele toestand en leefstijl. Dit alles wordt meegenomen bij de behandeling en advisering van een herstelbevorderende leefstijl. De massage- & sporttherapeut biedt ideale voorwaarden ter bevordering van de intrinsieke, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam zelf, waarbij ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en ‘handig beweeggedrag’ van de cliënt en zijn belangrijkste weefselstructuren (huid, bindweefsel, fascia, spieren en gewrichten) op de voorgrond staat.

De keuze van de behandelingsvorm, de intensiteit van behandeling en de behandelduur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie.


Basis-tarief (volwassenen / kinderen) € 1,00 per minuut:
 
Intake: € 55,00
 
Behandeling duurt maximaal 60 minuten.
 

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.


Voor welke klachten is Massage- & Sporttherapie bedoeld:

 • Spierspanningen;
 • Belemmeringen in bewegen;
 • Fysieke en mentale vermoeidheid;
 • Sportpreventie;
 • Sportblessures;
 • Herstel en Opbouwtraining;
 • Ontspanning en welzijn.

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.