november 25, 2014

Praktijk voor Massage & Bewegen

Praktijk voor Massage & Bewegen biedt behandelingen op het gebied onverklaarbare ongemakken aan het lichaam. Heb jij langdurend last van lichamelijke pijnklachten en daardoor mentale ongemakken dan kunnen wij jou misschien helpen bij het herstellen van het lichaam. Onverklaarbare spanningen (stramme stijve spieren, starheid van bewegen, mentale vermoeidheid, vastzittende lichaamsstructuren, oude spierblessures, overbelasting door werkstress of privé stress) kan met een behandeling lichaamsgeoriënteerd bewegingstherapie en massagetherapie. Wij helpen u de eerste stap te maken naar gezond en pijnloos bewegen?

‘ANIMA SANA IN CORPORE SANO’

“Een gezonde ziel in een gezond lichaam”


Lichaamsgeoriënteerd bewegingstherapie

Lichaamsgeoriënteerd bewegingstherapie is een holistisch systeem van manuele technieken en bewegingstherapie bij psychosomatisch klachten. Psychosomatische klachten zijn klachten zonder duidelijke medische diagnose. Het duidelijk voelen van pijntjes aan het lichaam, emotionele of geestelijke vermoeidheid (spanningen en stress) zijn typische onverklaarbare klachten.

Het herstellen van vastzittende pijnlijke spierstructuren (bovenrug / onderrug / borst / schouders / armen / benen / voeten / nek / hoofd) door zachte handtechnieken en bewegingsvormen kan verlichting geven aan spierstructuren. Wanneer een persoon voor een langere tijd emotionele belast wordt, komen dat uiteindelijk via het spierstelsel van het lichaam tot uiting. De spieren hebben namelijk een spiergeheugen en slaan alles op van emoties, pijnen en stagnerende bewegingen. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten en stramme, stugge en gespannen spieren (nek en hoofd, schouders, armen, ellebogen en vingers, benen, knieën en voeten, borst, bovenrug, buik en onderrug) waardoor het lichaam vermoeid raakt. De cliënt wordt aangemoedigd om lichamelijke uiting te geven aan de vastzittende fysieke en psychische ongemakken waarna het lichaam zichzelf kan herstellen.

Welke klachten komen in aanmerking:

 • lichamelijke spierklachten en -spanningen;
 • Geestelijke vermoeidheid;
 • psychosomatische klachten;
 • onvoldoende verwerkte ervaringen;
 • posttraumatische stress;
 • voortdurend vastlopen en problemen thuis, op het werk of in de (sociale) omgeving;
 • wanneer praten niet geholpen heeft of je de klachten niet goed onder woorden kunt brengen;
 • gebrek aan zelfvertrouwen.

Behandeling lichaamsgeoriënteerd bewegingstherapie duurt 60 min. 

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.


Massagetherapie 

Binnen de massagetherapie kan uiteenlopende fysieke spierklachten behandeld worden. Met ‘hands on’ technieken (bijv: sportmassage, integrale massage, shiatsu, acupressuur, tuina, triggerpoint therapie enz.) wordt er gewerkt in de keten van de wervelkolom en de aangedane arm en been.

De massagetherapeut biedt fysieke zorg aan specifieke overbelasting aan het spierstelsel. De invloed van het zenuwstelsel op het herstel van de spier speelt hierbij een belangrijke rol. Middelpunt staat de cliënt met zijn fysieke klachten in combinatie met zijn mentaal/emotionele toestand en leefstijl. Dit alles wordt meegenomen bij de behandeling en advisering voor een gezonde leefstijl. De massagetherapeut biedt ideale voorwaarden ter bevordering van de intrinsieke, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam zelf, waarbij ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering, ‘aangepast beweeggedrag’ van de cliënt en zijn belangrijkste weefselstructuren (huid, bindweefsel (fascia), spieren en gewrichten) op de voorgrond staat.

De keuze van de behandelingsvorm, de intensiteit van de behandeling en de behandelduur wordt afgestemd op de specifieke situatie van de individu.

Voor welke klachten is Massagetherapie bedoeld:

 • Spierspanningen;
 • Pijntjes aan de spieren;
 • Fysieke en mentale vermoeidheid;
 • Spierblessures door sportbeoefening;
 • Fysieke herstel en opbouwtraining;
 • Herstellen van leefstijl.
Basis-tarief (volwassenen / kinderen) € 1,00 per minuut:
Behandeling Massagetherapie duurt minimaal 30 minuten.
Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.