november 25, 2014

Body Care studio

Last van diverse onverklaarbare lichamelijke klachten zoals ongemakken door stramme stijve spieren, starheid van bewegen, mentale vermoeidheid en stress? Of vastzittende lichaamsstructuren door trauma. Dan kan een behandeling van Functioneel Lichaamstherapie (BODYWORK), Massagetherapie of Sporttherapie een uitkomst bieden?

Ons slogan: ‘MENS SANA IN CORPORE SANO’:  “Een mens moet bidden voor een gezonde geest in een gezond lichaam”


Functioneel Lichaamstherapie (Bodywork)


Functioneel Lichaamstherapie is een BODYWORK systeem voor het herstellen en ontspannen van vastzittende lichamelijke structuren (bovenrug / onderrug / borst / schouders / armen / benen / voeten / nek / hoofd) en biedt manuele hands-on behandeling bij diverse ongemakken en pijnen aan de spierstructuren. De lichaamstherapeut kijk naar de eenheid van lichaam en geest dat onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Wanneer men voor lange tijd emotionele klachten heeft, komen die uiteindelijk via het lichaam tot uiting. Je spieren hebben namelijk een spiergeheugen en slaan alle emoties op in de spieren en het bindweefsel zelf. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten en pijnen bijvoorbeeld pijn en stramme  spieren (nek en hoofd, schouders, armen, ellebogen en vingers, benen, knieën en voeten, borst, bovenrug, buik en onderrug) en fysieke vermoeidheid tijdens het bewegen (ADL wandelen, traplopen).

Functioneel lichaamstherapie is een behandeling van drie belangrijke componenten:

1. Spierstructuur en bindweefsel (Bodymap) onderzoek en behandeling;

2. Bewegingseducatie en training;

3. Coaching Zelfbewustzijn.

De cliënt wordt door de therapeut aangemoedigd om uiting te geven aan de lijfelijke ontlading van vastzittende fysieke en psychische ongemakken in de spieren waarna het lichaam kan herstellen en zichzelf kan helen van ongemakken en negatieve gevoelens. 

Basis-tarieven (volwassenen / kinderen):

Intake: € 55,00 

Sessie (60 min) € 75,00 

Sessie (90 min) € 85,00

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.


Massagetherapie


Massagetherapie heeft als kenmerk dat de massage altijd beginnen vanuit een ontspannende stilte start. Dat is een rustmoment van acceptatie van alles wat er is en wat zich aandient zonder daar direct verandering in te willen aanbrengen. Het gaat om laten zijn en laten voelen wat er op dat moment is. Het lichaam en huid heeft de grootste aandacht nodig tijdens de massage. Massage(-therapie) wordt hierbij gebruikt als middel om met het lichaamsgebied in contact te komen, niet om het weg te masseren. Daarbij zal de massagetherapeut aandacht geven aan ongewenste verhardingen in de spier dat bij de massage los kan komen en de cliënt begeleiden in het bewust worden van de negatieve effecten van verhardingen. Zo kan een massage van een ontspanning overgaan in een therapeutische sessie.


Sporttherapie 


Binnen een sessie sporttherapie kan uiteenlopende sportgerelateerde klachten en blessures behandeld worden. Met ‘hands on’ technieken wordt er gewerkt in de keten van de wervelkolom en de aangedane arm of been.

De sporttherapeut biedt fysieke zorg aan specifieke sportblessures en aspecifieke (overbelasting / stress) klachten. De invloed van het zenuwstelsel op het herstel van blessures speelt hierbij een belangrijke rol. Middelpunt staat sporter met zijn fysieke klachten in combinatie met zijn mentaal/emotionele toestand en leefstijl. Dit alles wordt meegenomen bij de behandeling en advisering van een herstelbevorderende leefstijl. De sporttherapeut biedt ideale voorwaarden ter bevordering van de intrinsieke, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam zelf, waarbij ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en ‘handig beweeggedrag’ van de cliënt en zijn belangrijkste weefselstructuren (huid, bindweefsel, fascie, spieren en gewrichten) op de voorgrond staat.

De keuze van de behandelvormen, de behandelintensiteit en de behandel-duur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt.


Basis-tarieven Massagetherapie / Sporttherapie (volwassenen / kinderen):
Intake: € 55,00
Sessie 90 minuten € 75,00
Sessie 60 minuten € 60,00 
Sessie 45 minuten € 45,00 
Sessie 30 minuten € 30,00
Sessie 15 minuten € 15,00

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.


Voor welke klachten zijn de behandelingen bedoeld:

  • lichamelijke klachten en spanningen;
  • vermoeidheid;
  • psychosomatische klachten;
  • onvoldoende verwerkte ervaringen;
  • posttraumatische stress;
  • voortdurend vastlopen en problemen thuis, op het werk of in de (sociale) omgeving;
  • wanneer praten niet geholpen heeft of je de klachten niet goed onder woorden kunt brengen;
  • gebrek aan zelfvertrouwen.

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.