november 25, 2014

Praktijk voor Massage & Bewegen

Praktijk voor Massage & Bewegen is een praktijk waar preventieve behandelingen op het gebied van sport & bewegen en gezondheid. Heb jij langdurend last van onverklaarbare lichamelijke pijnklachten en daardoor mentale ongemakken dan kunnen wij jou misschien helpen bij het herstellen van lichaam en geest. Onverklaarbare spanningen (stramme stijve spieren, starheid van bewegen, mentale vermoeidheid, vastzittende lichaamsstructuren, sportblessures of overbelasting) kan met een behandeling Lichaamsgericht bewegingstherapie, Sporttherapie en Massagetherapie weer de eerste stap zijn naar gezond en pijnloos bewegen?

Ons slogan: ‘ANIMA SANA IN CORPORE SANO’“Een gezonde ziel in een gezond lichaam”


Lichaamsgericht bewegingstherapie


Lichaamsgericht bewegingstherapie is een holistisch systeem van diverse manuele technieken en bewegingsvormen bij psychosomatisch klachten. Psychosomatische klachten zijn klachten zonder duidelijke medische diagnose. Het duidelijk voelen van pijntjes aan het lichaam, emotionele of geestelijke vermoeidheid (spanningen en stress) zijn typische onverklaarbare klachten.

Het herstellen van vastzittende pijnlijke spierstructuren (bovenrug / onderrug / borst / schouders / armen / benen / voeten / nek / hoofd) door zachte handtechnieken en bewegingsvormen kan verlichting geven aan spierstructuren. Wanneer een persoon voor een langere tijd emotionele belast wordt, komen dat uiteindelijk via het spierstelsel van het lichaam tot uiting. De spieren hebben namelijk een spiergeheugen en slaan alles op van emoties, pijnen en bewegingen. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten en stramme, stugge en gespannen spieren (nek en hoofd, schouders, armen, ellebogen en vingers, benen, knieën en voeten, borst, bovenrug, buik en onderrug) waardoor het lichaam vermoeid raakt. De cliënt wordt aangemoedigd om lichamelijke uiting te geven aan de vastzittende fysieke en psychische ongemakken waarna het lichaam zichzelf kan herstellen.

Voor welke klachten is Lichaamsgericht bewegingstherapie bedoeld:

 • lichamelijke klachten en spanningen;
 • Geestelijke vermoeidheid;
 • psychosomatische klachten;
 • onvoldoende verwerkte ervaringen;
 • posttraumatische stress;
 • voortdurend vastlopen en problemen thuis, op het werk of in de (sociale) omgeving;
 • wanneer praten niet geholpen heeft of je de klachten niet goed onder woorden kunt brengen;
 • gebrek aan zelfvertrouwen.

Intake:  

Behandelingskosten: afhankelijk van de plan van aanpak

Behandeling Lichaamsgericht bewegingstherapie duurt 90 min. 

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.


Sport- & massagetherapie 


Binnen sport- & massagetherapie kan uiteenlopende klachten van blessures behandeld worden. Met ‘hands on’ technieken (bijv: integrale massage, sportmassage, reflexone massage, shiatsu, acupressuur, tuina, triggerpoint therapie enz.) wordt er gewerkt in de keten van de wervelkolom en de aangedane arm en been.

De therapeut biedt fysieke zorg aan specifieke overbelasting aan het spierstelsel. De invloed van het zenuwstelsel op het herstel van de spier speelt hierbij een belangrijke rol. Middelpunt staat de cliënt met zijn fysieke klachten in combinatie met zijn mentaal/emotionele toestand en leefstijl. Dit alles wordt meegenomen bij de behandeling en advisering van een herstelbevorderende leefstijl. De therapeut biedt ideale voorwaarden ter bevordering van de intrinsieke, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam zelf, waarbij ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering, ‘aangepast beweeggedrag’ van de cliënt en zijn belangrijkste weefselstructuren (huid, bindweefsel, fascia, spieren en gewrichten) op de voorgrond staat.

De keuze van de behandelingsvorm, de intensiteit van behandeling en de behandelduur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie.


Basis-tarief (volwassenen / kinderen) € 1,00 per minuut:
 
Intake:
 
Behandeling Massage- & Sporttherapie duurt 60 minuten.
 
Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.

Voor welke klachten is Massage- & Sporttherapie bedoeld:

 • Spierspanningen;
 • Belemmeringen in bewegen;
 • Fysieke en mentale vermoeidheid;
 • Sportpreventie;
 • Sportblessures;
 • Herstel en Opbouwtraining;
 • Ontspanning en welzijn.

Meer Informatie bel dan: 0627012769 of vraag een intake aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.