mei 3, 2019

Shorin ryu karate

Na de Corona-Virus starten wij zo snel mogelijk weer met de lessen Shorin ryu karate

Karate is een vechtkunst van het eiland Okinawa, Japan. Karate is een activiteit voor iedereen. Karate is goed voor de fysieke conditie, mentale conditie, om praktijkgerichte zelfverdediging te leren, sterke weerbaarheid op leeftijd en als dagelijkse bewegingsactiviteit (leefstijl).

Interesse bel:06-27012769

In het Okinawa karate volgen wij het de richting van het Shorin Ryu Karate waar de nadruk ligt op het praktisch toepassen van stoot-, trap- en afweertechnieken, worpen, klemmen, verwurgingen en worsteltechnieken.

Welke richting van karate doen wij?

In het Shorin Ryu Karate zijn er verschillende scholen maar de drie bekende scholen (stromingen) zijn: KYUDOKAN, SHIDOKAN en SHORINKAN. Wij volgen in het Shorin Ryu Karate de KYUDOKAN school.

In 1947 is op Okinawa de Kyudokan Karate dojo opgericht. De Kyudokan Shorin ryu karate richt zich op het perfectioneren en ontwikkelingen van de beoefenaar. In 2015 had de Kyudokan-school vestigingen in 29 landen. De Kyudokan organisatie wordt geleidt door twee grootmeesters: Hanshi (10e Dan) Oscar Masato Higa en Hanshi Minoru Higa (10e Dan) van het Okinawa Shorin Ryu Kyudokan Karate-Do. In Nederland staat het Okinawa Shorin Ryu Karate onder begeleiding van Sensei Frans van Leeuwen, 5de Dan.

Kyudokan principes:

  • Het Myo Mamoru, het verdedigen-afschermen van het lichaam;
  • Het Marumi-Muchimi, circulerende technieken en heupbewegingen (koshi-gamaku) met de maximale snelheid van inslag (kime-chinkuchi);
  • Het principes van Yin & Yang: hard-zacht, ontspannen-gespannen, langzaam-snel;
  • De juiste gebruik van Kokyu (ademhaling);
  • Ontwikkeling van Ki (levensenergie) door middel van Hara (buik) en Tanden (de motor van Ki in sterkte, zwaarte, kracht, ontspanning, rust en balans).

Kyudokan Kata:

Fukyu Gata Ichi, Fukyu Gata Ni

Naihanchi Shodan, Naihanchi Nidan, Naihanchi Sandan

Pinan Shodan, Pinan Nidan, Pinan Sandan, Pinan Yondan, Pinan Godan

Unsu, Jion, Jitte, Passai Sho, Passai Dai, Kushanku Sho, Kushanku Dai, Chinti, Seisan, Chinto, Sochin, Gojushiho

Lesdagen en -tijden: 

Groepsgrootte: 

Kosten: 

Komt kijken of vraag een gratis proefles aan.