Holistisch massage

Een holistische massage is een ontspanningsmassage. Bij een holistische massage hoeft er niets veranderd of weggemasseerd worden. Het is zoals het is. Maar dat wil niet zeggen dat er niks verandert! Bewustwording en acceptatie van wat zich aandient aan gevoelens, gedachten of emoties tijdens of na de massage zet vaak al een verandering ten goede in werking. Door het lichaam aan te raken worden dus ook de geest en de ziel aangeraakt. Een holistische massage wordt met volle aandacht en zorg gegeven in een rustig tempo, zodat niet alleen het lichaam aangeraakt wordt maar ook de diepere lagen in jezelf.

Herkomst

Holistische komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekend. De Holistische massage is een volledige lichaamsmassage, dat een subtiele energie-uitwisseling met zich mee brengt. De massage is niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op de geestelijke ontspanning. Deze massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken.

Effect

De holistische massage is geneeskrachtig voor het hele lichaam. Het masseren ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel. Verder stimuleert het de lymfestroom en het rekt het bindweefsel van de gewrichten op. Het verlicht op mentaal niveau spanningenn en helpt je bovendien bewuster te zijn van je lichaam als geheel. Als je je eenmaal bewust bent kan je daarmee aan de slag en de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid.

Interesse: 0627012769