Biodynamisch bewegingstherapie

Biodynamisch bewegingstherapie bestaat uit eenvoudige lichaamsoefeningen die zijn ontwikkeld om de bewegingen en posities strikt te bestuderen die we instinctief adopteren wanneer we ons willen ontspannen, pijn in ons lichaam willen verlichten of onszelf wakker willen maken. De houdingen en oefeningen worden niet statisch vastgehouden, maar worden gebruikt met een zachte trillende en rekbare bewegingen in combinatie met vocale expressie. Deze kenmerken van Biodynamisch bewegingstherapie onderscheiden zich van andere vormen van lichaamsbewegingen. Lichaamsbeweging en het gebruik van de stem stimuleren de stroom van levensenergie. De stem zorgt voor de resonerende effecten dat energie geeft. Tijdens de Biodynamisch bewegingstherapie zal een cliënt de voordeligste oefeningen gebruiken wat bij de persoon past en toegang geeft tot zijn eigen energie. De therapeut zal op een gepaste afstand hands-off instructie geven zodat het proces van vastzittende pijnen kan worden loslaten. De oefeningen hoeven maar een paar minuten per dag te worden gedaan om volledig effectief te zijn.

Een rode draad doorheen alle verschillende aspecten van Biodynamisch bewegingstherapie is de overtuiging dat levensenergie de schakel is tussen geest en lichaam. De geest kan een direct en dynamisch effect hebben op de levensenergie in het lichaam. Als we negatieve gedachten over onszelf denken of negatief reageren op onze omgeving, zullen ons fysieke lichaam lijden. De Biodynamisch sessie zal de cliënt naar een groter zelfbewustzijn, begrip en zelfacceptatie leiden. Het zal een positievere houding ten opzichte van hun eigen lichaam en het leven zelf bevorderen.

Omdat de levensenergie zo nauw verbonden is met lichaam, geest en emoties, is de Biodynamisch bewegingstherapeut bereid een breed scala aan problemen te behandelen, variërend van problemen van structurele aard, fysieke pijnen en pijn tot diepgewortelde problemen van meer psychologische of emotionele aard.

Interesse: 0627012769