Fascia Release Therapie

De mens beweegt en vormt zich naar de bewegingen die we maken tijdens het ademhalen, lopen, werken en sporten. De vorm wordt ook bepaald door de psychologische factoren die onze bewegingen beïnvloeden. Dan zijn er nog de onvermijdelijke gevolgen van het verouderingsprocessen zoals degeneratie, slijtage en uitdroging, die zich op oudere leeftijd, 30 jaar en ouder, laten gelden.  Wij hebben allemaal een uniek fysiek patroon, afspiegeling van de talloze variabele die onze vorm bepalen. Het lichaam wordt gevormd door bewuste en onbewuste keuzes, fysieke en psychische wonden, erfelijke eigenschappen en aangeleerde gewoontes, wat resulteert in zes miljard variaties.

De fascia, een zacht bindweefsel dat rondom spieren, botten en organen ligt, vormt de schakel tussen beweeglijkheiden stabiliteit. De weefsel kan op een zachte manier behandeld worden, door een zachte druk uit te oefenen op de verschillende lagen en de pijnklachten verminderen, wanneer de fascia door de zachte behandeling ontspant, komt het lichaam weer tot rust en in balans. De fascia vormt de verbindende en communicerende netwerk, de schakel tussen beweeglijkheid en stabiliteit. De plasticiteit en gevoeligheid van de fascia is essentieel voor een wezenlijk en duurzaam therapeutisch effect.

Een behandeling bestaat uit vier sessies, 1: Analyse / behandelplan, 2: bekken en de onderste ledematen in balans te brengen, 3: ribbenkast en de bovenste ledematen, 4: wervelkolom, hals en hoofd. De analyse / behandelplan duurt 1 uur (1) en elke sessie duurt ongeveer 2 uur (2 tot 4).

Toepassing: 

  1. langdurende verdikte of verkleefde bindweefsel;
  2. Langdurende spierknoppen en kramp;
  3. Langdurende spanningen in triggerpoints;
  4. Overmatige beweging compenseren (samentrekken of verstrakken);
  5. Gevoelige plekken door zenuwpijn;
  6. Weefselpijn;
  7. Langdurende spierspanningen door aanhoudende stress en burn-out.

Interesse: 0627012769