maart 13, 2019

Kids Fight Club – De vechtsportclub voor kinderen

Kennismaken? Gratis proefles, bel dan 06-2701 2769 voor meer informatie.


Waarom vechtsporten voor kinderen?

Met een vechtsport leert het kind op een sportieve manier in beweging te komen. Het lichaam in beweging brengen heeft vele gezondheidsvoordelen voor kinderen in de groei. Actief sport bedrijven is van groot belang voor de mentale en psychologische ontwikkeling. Kinderen leren het eigen lichaam kennen en accepteren zoals het is, ze leren respect te tonen voor een ander en eigen frustratie, boosheid of ongecontroleerd gedrag in bedwang te houden. Ook leren kinderen situaties zelf onder controle te houden en eigen initiatief te tonen. Kinderen kunnen hun overtollige energie kwijt terwijl ze tegelijkertijd leren focussen. Is je kind onzeker dan is sportbeoefening heel geschikt om zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen. Zelfvertrouwen, respect, structuur en discipline zijn waarden die centraal staat in de vechtsporten. En natuurlijk wordt het kind fysiek fit.

Informatie november 2020:


Thai’s kickboxing / Full contact sportkarate 8 jaar – 12 jaar

Thaiboxing / Full contact sportkarate is een jeugdtraining met het accent op techniektrainingen uit thaiboksen en full contact sportkarate. Tijdens de trainingen leren kinderen gecontroleerd te wedijveren en de diverse vechtsporttechnieken toe te passen. Het sparren (zonder technieken naar het hoofd) staat onder streng toezicht van de karateleraar. De trainingen bestaat uit stoot- en traptechnieken, clinchen / voetvegen, werptechnieken, grondtechnieken, fysieke en mentale conditionele weerbaarheidstraining.

De trainingen worden samen met de thaiboksen gegeven omdat het staande gevecht overeenkomt met elkaar. Het full contact sportkarate kent ook grondtechnieken en zelfverdediging.

Twee keer per jaar zijn voor de beoefenaars van het Full contact sportkarate (JISSENKAI KARATE Practical Sport-Karate) praktijktesten met de daarbij horende gradueringen.   

Voor de beoefening van het Full contact sportkarate wordt een wit karatepak met een witte band en gebruikt van bokshandschoenen en voet-beenbescherming is verplicht.

Voor de beoefening van het Thaiboxing: Muay Thai broek + t-shirt, handschoenen, voet-beenbescherming.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


MMA – combat sportkarate 8 jaar – 12 jaar

MMA-combat sportkarate is een training van karate, kickboksen, boksen, judo, worstelen en thaiboksen. Een veelzijdige vechtsport voor kinderen vanaf 8 jaar. Het biedt een uitlaatklep tegen spanningen, eenzijdigheid en stoom afblazen na schooltijd. Kinderen krijgen meer energie, zijn vrolijk en meer zelfvertrouwen. MMA-combat sportkarate biedt veel sportplezier en uitdagingen. Kinderen worden weerbaar en leren zichzelf te beschermen. Elk 6 maanden wordt een examen gedaan voor het behalen van een kleur (kyu) band. Eventueel zwarte band halen kan erin zitten, maar dat vergt trainen, trainen en nog eens trainen.


Bewegingsspelen 4 jaar – 5 jaar / Vechtspelen 6 jaar – 7 jaar 

Leuke en speelse vormen van vechtspelen en bewegingsspelen. Diverse vormen van stoeien, vechtspelcircuit en leren samen bewegen staat voorop. Wij stimuleren kinderen om actief mee te doen. Plezier, vechtspel ervaring en actief bewegen is het doel.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Shorin ryu karate 8 jaar – 12 jaar  

Shorin ryu karate is het vechtkunst van het eiland Okinawa, Japan. Een samenspel van aanval en verdediging, van actie en reactie, korte afstand, snelheid en krachtontwikkeling. Kinderen leren op eigen kracht te vertrouwen, eigen motoriek te verbeteren, meer zelfvertrouwen op te bouwen en het lichaam te sterken. Plezier, veiligheid en samen leren staat in het Shorin ryu karate staat voorop. De trainingslessen bevatten specifieke onderdelen zoals kihon (basistechnieken), kata (loopvormen), kumite (oefeningen met een partner), bunkai (kata uitleg) en tanren (praktijk). Elk 6 maanden wordt een examen gedaan voor het behalen van een kleur (kyu) band en eventueel een route naar de zwarte band (shodan-ho).

 

Meer informatie? Bel 06-270 12769