maart 13, 2019

Kids Figt Club ‘Vechtsporten voor Kinderen’

Kennismaken? Neem dan een gratis proefles. Bel 06-2701 2769 voor meer informatie.


Waarom vechtsporten voor kinderen?

Met vechtsporten leert je kind respect voor zijn/haar tegenstander- en medestander en zijn eigen frustratie in bedwang te houden. Ook leert hij of zij dat ze situaties zelf onder controle heeft. Kinderen kunnen bij vechtsporten goed hun energie kwijt terwijl ze tegelijkertijd leren te focussen. Is je kind onzeker dan is de sport heel geschikt om zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen. Zelfvertrouwen, respect, structuur en discipline zijn waarden die centraal staan in alle vechtsporten. Tijdens de trainingen wordt hier veel bij stil gestaan. En natuurlijk wordt je kind ook lekker fit.

Informatie:Bewegingsspelen 4 jaar – 5 jaar 

Een leuke en speelse vorm van bewegen voor je kind, waar diverse vormen van stoeien, spelcircuit en leren samenwerken voorop staan. Wij stimuleren je kind en dagen het actief uit om mee te doen. Plezier en actief bewegen is het doel.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Jissenkai full contact karate & Kickboxing 8 jaar – 12 jaar

Jissenkai full contact karate & Kickboxing is een dynamische combinatie van twee vechtsporten die identiek zijn aan elkaar. Iedereen kan op eigen niveau meedoen en technieken leren waardoor de weerbaarheid sterker wordt. Het Jissenkai karate & Kickboxing kent diverse vaardigheidsproeven voor het behalen van een graduering in een bandensysteem tot bruine band. Vanaf bruine band volgt intensieve scholing als voorbereiding op de zwarte band (shodan-ho). Plezier, veiligheid en persoonlijke ontwikkeling staat hierbij voorop.

In de basistraining worden de technieken alleen uitgevoerd op de trapkussen, pads en bokszak. Tijdens het sparren mag er niet op het hoofd worden geslagen en onder strenge toezicht technieken toegepast. De trainingen bevatten hand- en voettechnieken, werptechnieken, grondtechnieken en aandacht voor de fysieke weerbaarheid van het kind. 

Tijdens de trainingen moeten alle leden de karatekleding, dogi / karategi, dragen, en in het bezit zijn van bokshandschoenen en beenbescherming.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Shorin ryu karate 6 jaar – 12 jaar:  

Shorin ryu karate is het vechtkunst van het eiland Okinawa, Japan. Een samenspel van aanval en verdediging, van actie en reactie, korte afstand, snelheid en krachtontwikkeling. Kinderen leren op eigen kracht te vertrouwen, eigen motoriek te verbeteren, meer zelfvertrouwen op te bouwen en het lichaam te sterken. Plezier, veiligheid en samen leren in het shorin ryu karate staat voorop. De trainingslessen bevatten specifieke onderdelen zoals kihon (basistechnieken), kata (loopvormen), kumite (oefeningen met tegenstander) en bunkai (uitleg van een kata uitvoering). Elk 6 maanden wordt een examen gedaan voor het behalen van een kleur (kyu) band dat een route is naar de zwarte band (shodan-ho). 

Meer informatie? Bel 06-270 12769