maart 13, 2019

Kids Figt Club ‘Vechtsporten voor Kinderen’

Kennismaken? Neem dan een gratis proefles. Bel 06-2701 2769 voor meer informatie.


Waarom vechtsporten voor kinderen?

Met vechtsporten leert je kind respect voor zijn/haar tegenstander- en medestander en zijn eigen frustratie in bedwang te houden. Ook leert hij of zij dat ze situaties zelf onder controle heeft. Kinderen kunnen bij vechtsporten goed hun energie kwijt terwijl ze tegelijkertijd leren te focussen. Is je kind onzeker dan is de sport heel geschikt om zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen. Zelfvertrouwen, respect, structuur en discipline zijn waarden die centraal staan in alle vechtsporten. Tijdens de trainingen wordt hier veel bij stil gestaan. En natuurlijk wordt je kind ook lekker fit.

Informatie:Bewegingsspelen 4 jaar – 5 jaar 

Een leuke en speelse vorm van bewegen voor je kind, waar diverse vormen van stoeien, spelcircuit en leren samenwerken voorop staan. Wij stimuleren je kind en dagen het actief uit om mee te doen. Plezier en actief bewegen is het doel.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Thaiboxing 6 jaar – 12 jaar

Bij het Thaiboxing leert je kinderen technieken uit het MUAY THAI, een sport uit Thailand. Het kind leert respect voor de sport met sportiviteit beoefend kan worden. Sparren op het hoofd is niet toegestaan en de trainingen worden uitgevoerd op de trapkussen, pads en techniek op de bokszak. 

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Shorin ryu karate 8 jaar – 12 jaar:  

Shorin ryu Karate is het vechtkunst uit Okinawa, Japan. Een samenspel van aanval en verdediging, van actie en reactie, korte afstand en snelheid. Kinderen leren om op eigen kracht de motoriek te verbeteren, het zelfvertrouwen te vergroten en het lichaam te sterken. Plezier, veiligheid en samen leren in het shorin ryu karate staat voorop. De lessen bevatten specifieke onderdelen van oefeningen zoals de basistechnieken, kata, kumite, discipline shorin ryu karate, aandacht voor het martial bewegingen, balans, snelheid, lenigheid, reflexen, uithoudingsvermogen en coördinatie. 

Meer informatie? Bel 06-270 12769


Jissenkai karate  6 jaar – 12 jaar:  

Jissenkai karate is een full contact basistraining hand- en voettechnieken, werptechnieken en grondtechnieken. Op elk niveau kunnen kinderen deelnemen aan karate-examen tot bruine band. Vanaf bruine band volgt een intensieve trainingen, de bruine band is verdeeld in vijf examens richting de zwarte band (Shodan-Ho). Plezier en veiligheid staat voorop. De lessen bevatten: techniektraining, conditietraining en combat fighting. Er wordt veel aandacht gegeven aan de fysieke ontwikkeling (balans, snelheid, lenigheid, reflexen, uithoudingsvermogen en coördinatie) en de mentale weerbaarheid. Het Jissenkai karate sluit perfect aan bij het Thaiboxing.

Meer informatie? Bel 06-270 12769