Vechtsporten voor Kinderen KidsFightClub

Wij bieden vechtsporten waaronder kickboksen voor kinderen:

  • Stoei-en trefspelen (4 – 5 jaar): Woensdag 16:00 – 16:45
  • Vechtspelen (6 – 7 jaar): Maandag en Woensdag 17:00 – 18:00
  • Kickboksen (8 – 12 jaar): Maandag 18:00, Woensdag 18:00 en 19:00
  • Combat karate / MMA: NIEUW, Woensdag 18:00
  • Karate-do (8 – 12 jaar): Dinsdag 18:00, Vrijdag: 18:30, Zaterdag: 09:30
  • Okinawa kobudo (8 – 12 jaar): NIEUW, start binnenkort.

Waarom vechtsporten voor kinderen?

Met vechtsporten leert je kind respect voor zijn/haar tegenstander- en medestander en zijn eigen frustratie in bedwang te houden. Ook leert hij of zij dat ze situaties zelf onder controle heeft. Kinderen kunnen bij vechtsporten goed hun energie kwijt terwijl ze tegelijkertijd leren te focussen. Is je kind onzeker dan is de sport heel geschikt om zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen. Zelfvertrouwen, respect, structuur en discipline zijn waarden die centraal staan in alle vechtsporten. Tijdens de trainingen wordt hier veel bij stil gestaan. En natuurlijk wordt je kind ook lekker fit.

Hieronder vind je de trainingen voor je kind met alle gegevens.Stoei-en Trefspelen 4 jaar / 5 jaar 

Een leuke en speelse vorm van bewegen voor je kind, waar diverse vormen van stoeien, spelcircuit en leren samenwerken voorop staan. Wij stimuleren je kind en dagen het actief uit om mee te doen. Plezier en actief bewegen is het doel.

Lesdagen en -tijden: Woensdag: 16:00 – 16:45

Groepsgrootte: maximaal 6 kinderen

Kosten: € 17.50 per maand

Kom’s kijken of vraag voor je kind een gratis proefles aan.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Vechtspelen 6 jaar / 7 jaar

Vechtspelen is een introductie voor kinderen in vechtsporten. Het gaat om een oriëntatie in diverse vormen van vechtspelen. Uw kind leert respectvol met andere om te gaan, leert allerlei bewegingsvormen die de basis vormen voor  anderen vechtsporten.

Lesdagen en -tijden: Maandag en Woensdag: 17:00 – 18:00

Groepsgrootte: maximaal 10 kinderen

Kosten: € 22.50 per maand

Kom’s kijken of vraag voor je kind een gratis proefles aan.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Kickboksen voor jongens en meisjes van 8 – 12 jaar

Bij de training kickboksen leert je kinderen technieken uit het boksen en thaiboxing. Je kind leert dat de sport met respect beoefend moet worden. Sparren op het hoofd is niet toegestaan en de trainingen worden uitgevoerd op de trapkussen, pads, stootzak en techniektrainingen met een ander kind. 

Lesdagen en -tijden: maandag 18:00 / woensdag 19:00

Groepsgrootte: maximaal 12 kinderen

Kosten: € 22.50 per maand

Kom’s kijken of vraag voor je kind een gratis proefles aan.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769


Karate-do voor jongens en meisjes 8 – 12 jaar:  

Karate-do is het spel van aanval en verdediging, van actie en reactie, van beweging en stilstand. Met karate karate traint je kind zijn zelfbeheersing en zijn lichaamsbeheersing. Je kind leert zijn eigen mogelijkheden en beperkingen inzien. Zijn motoriek verbetert en zijn zelfvertrouwen groeit. Plezier in de sport, in het spel staat voorop. De les bevat veel spelelementen waardoor je kind spelenderwijs de technieken en discipline van karate leert. Er is veel aandacht voor houding, balans, beweging en coördinatie. Hierdoor is karate als sport ook heel geschikt voor kinderen. Alles wordt getraind: kracht, snelheid, lenigheid, reflexen en uithoudingsvermogen. 

Lesdagen en -tijden: dinsdag: 18:00 – 19:00, vrijdag 18:30, zaterdag 09:30

Groepsgrootte: maximaal 12 kinderen

Kosten: € 22.50 per maand

Kom’s kijken of vraag voor je kind een gratis proefles aan.

Meer informatie? Bel 06-270 12769


Combat karate / mma voor jongens en meisjes 8 – 12 jaar:  

Combat karate (Kakutō karate (格 闘 空手) is een full-contact mixed vechtsport met hoofdbeschermer en handschoenen. Er zijn technieken vanuit het full contact karate, thaiboksen, judo, sambo worstelen, inclusief klemmen en verwurgingen. Het is een Mixed Martial Art met beschermende uitrusting voor het hoofd en lichaam. 

Het doel van Combat karate is om zo dicht mogelijk bij de realiteit te blijven, om sterker en weerbaarder te worden. 

De training bestaat voornamelijk uit basistrainingen van technieken (kihon), algemene conditietraining / krachttraining en veel technisch sparren.

Combat karate is een uitgebreide krijgskunst en filosofie, waarin zowel de fysieke als mentale ontwikkeling voorop staat. Traditionele Japanse etiquette Budo wordt gevolgd, er zijn bepaalde Japanse groetrituelen, een verplichte traditionele trainingspak (keiko-gi) om te gedragen, de namen van de technieken zijn in het Japans, enz.

Combat karate / MMA is een samenspel van aanval en verdediging, het kind leert zijn zelfbeheersing en zelfvertrouwen te vergroten. Het kind leert omgaan met zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Zijn motoriek verbetert en zijn prestatiedrang neemt toe. Plezier staat voorop. De les bevat veel spelelementen waardoor je kind spelenderwijs de technieken en discipline leert.  

Lesdagen en -tijden: woensdag: 18:00 – 19:00

Groepsgrootte: maximaal 12 kinderen

Kosten: € 22.50 per maand

Kom’s kijken of vraag voor je kind een gratis proefles aan.

Meer informatie? Bel 06-270 12769


Okinawa Kobudo voor jongens en meisjes 8 – 12 jaar:  

Okinawan kobudō is een wapensystemen van vechtkunst uit Okinawa. Dit systemen heeft 5 trainingswapens en omvatten de “Bō” (lange stok), “Sai” (drie tanden), “Tonfa” (onderarm draaigreep), “Kama” (sikkel) en “Nunchaku” (twee met een touwtje verbonden of gekoppelde stokken). Het gebruik van de trainingswapens staat onder strenge toezicht en strenge regelgeving van de Sensei (leraar).

De kinderen leren op een traditionele wijze de trainingswapens te gebruiken en te beheersen. Alles staat onder strenge toezicht en leiding van de Kobudo-leraar. De lessen zijn kindvriendelijk gemaakt om het Okinawa kobudo te promoten.

Lesdagen en -tijden: 

Groepsgrootte: maximaal 8 kinderen

Kosten: € 22.50 per maand

Kom’s kijken of vraag voor je kind een gratis proefles aan.

Meer informatie? Bel 06-270 12769