Sporttherapie / Sportmassage

Na een intensieve trainingsperiode van 4 weken, is het raadzaam om een sessie sportmassage of bij lichte aandoeningen het lichaam, te nemen. Een sportmassage is een actieve herstel voor het lichaam en is daarom heilzaam. De herstel is bij een actieve behandeling sneller en daarom een positieve maatregel tegen sportblessures en lichamelijke ongemakken. Het lichaam wordt in balans gebracht waardoor het gezond blijft. Sportmassage of sporttherapie is een sessie dat zorgt dat de deelnemers blessurevrij duurzaam kan blijven sporten. Blessurepreventie is belangrijk voor een aantal risicogroepen* en deze risicogroep wordt intensief begeleidt in het voorkomen van blessure en lichamelijke ongemakken. Preventief denken en handelen wordt niet bedreven bij een doktersspreekuur, behandelkamer, kliniek of ziekenhuis maar wordt toegepast in de trainingspraktijk. Sporttherapie van trainingscenter ‘De Sportclub’ hecht grote waarde aan de slogan ‘MENS SANA IN CORPORE SANO’ – Een gezonde geest in een gezond lichaam’, waar een ‘Persoonlijk Preventie Analyse’-(P.P.A.) van advies, informatie en preventieve zorg geheel gratis is bij het afsluiten van een lidmaatschap.

* Risicogroepen zijn beginnende fitnesssporters, recreatiegerichte gezondheidssporters en sporters met een chronische achtergrond.

Sporttherapie is een behandeling van therapeutische hands-on technieken dat toegepast wordt ter voorkoming van sportblessure, overbelasting (aspecifiek) en stress aan het bewegingsapparaat. De sporttherapeut heeft als uitgangspunt het veilig sporten en de gezondheid van de fitnesssporter. De sporttherapeut is het eerste aanspreekpunt van de sporter en trainers bij beginnende pijnklachten, lichamelijke ongemakken en stress. Hij behandelt bij of na een blessure of klachten met als resultaat dat de zorg bij de geblesseerde sporter wordt verbeterd. Dit doet hij door te helpen bij het leren ontspannen, de mobiliteit, stabiliteit en bewegingsvrijheid actief te vergroten en de doorbloeding van het lichaam te verhogen, met als doel rust tot stand brengen van het zenuwstelsel en het herstelmechanismen ondersteunen. De invloed van het zenuwstelsel, herstelmechanismen, op het herstel speelt een belangrijke rol binnen de behandeling.

Voorbeelden van sporttherapie:

  • Blessurepreventie voorlichting en advies,
  • Sportpsychologie en coaching;
  • E.H.B.S.O. – zorg bij acute blessure;
  • Sporttherapeutische verzorging;
  • Therapeutisch sportmassage;
  • Gewrichts- en wervelkolommobilisaties;
  • Tapen en bandageren;
  • Herstel-en conditietraining;
  • Holistisch fitnesstherapie;

Tijdens de ‘intake’ wordt informatie gegeven van de preventieve kant van gezond bewegen en de preventie maatregel waarin duurzaam sporten plaats vindt. De preventie maatregel en de behandeling van uw blessures of aspecifieke (overbelasting) klachten hebben grote invloeden op de mentale/ emotionele toestand van de persoon. Wij geven persoonlijk advies voor ‘gezond beweeggedrag’. Zo creëren we samen de ideale voorwaarden voor gezond sporten, een gezondheidstoestand van volledige lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn.

Interesse voor een intake: 0627012769

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.